Maaseik op zucht van tweede Belgische titel op rij dankzij nieuwe uitzege bij Roeselare

Foto: VDB

Maaseik op zucht van tweede Belgische titel op rij dankzij nieuwe uitzege bij Roeselare

Print

GreenyardN Maaseik staat op één zege van een nieuwe landstitel in het volleybal. De Limburgers gingen opnieuw winnen op Schiervelde: 0-3. Woensdag kunnen ze op eigen veld hun titel verlengen.

In de eerste set was Roeselare na 5-5 al snel op achtervolgen aangewezen. Bij 9-12 viel Ruben Van Hirtum - vorige woensdag nog ‘Star of the Game’ in Maaseik - uit met een blessure aan de linkerknie. De Amerikaan Sam Holt kwam in zijn plaats, ging meteen in de receptie en een prima Maaseik was meteen gelanceerd. Bij Knack lukte zo goed als niets meer en de Limburgers stormden door naar 9-16 met een ace van Baetens. Roeselare kreeg nog zestien punten op het scorebord maar kon niets meer inbrengen tegen het bezoekende overwicht.

Maaseik bleek gelanceerd en nam na 6-6 in de tweede beurt al vroeg afstand. Cox ontbond eens te meer zijn duivels op de opposite en het Maaseikse middencompartiment was evenmin aan banden te leggen. Speler van het jaar Matthijs Verhanneman weerde zich nog als een duivel in een wijwatervat maar na 13-19 was het ook in set twee snel voorbij voor de thuisploeg. In set drie kwam de thuisploeg nog terug na 15-20 tot 23-24 maar Cox besliste de voor Roeselare zwaar tegenvallende match met een zoveelste snoeiharde aanval in het voordeel van de nu duidelijk uitgesproken titelfavoriet Maaseik.

Roeselare: Walsh, Tuerlinckx, Coolman, Van de Velde, Verhanneman en Van Hirtum; libero: Dejonckheere. Kwamen in: Holt, Desmet en Fasteland

Maaseik: Zimmerman, Cox, Grozdanov, Tammemaa, Maan en Baetens; libero: Dronkers.

Meer sportnieuws