© ISOPIX

Madonna pijnlijk openhartig over haar kinderen: “Toen ze dertien werd is onze relatie gestopt”

Madonna heeft in een bijzonder openhartig interview verteld hoe moeilijk ze het heeft met de opvoeding van haar kinderen. “Mijn relatie met hen stopte van zodra ze dertien werden”, zegt ze tegen de Britse Vogue. Ook voor haar dochter Lourdes is ze opvallend hard.

mrra

Haar leven lijkt misschien perfect voor de buitenwereld, maar de gezinssituatie van Madonna is helemaal niet zo rooskleurig. Dat geeft de superster toe. Ze heeft ondertussen zes kinderen, de vier jongste zijn allemaal geadopteerd uit Afrika. Lourdes (22), Rocco (18), David (13), Mercy James (13), Estere (6) en Stella (6).

Vergiftigd geschenk

© AP

“Wanneer ze klein zijn, lukt het me nog, maar van zodra ze dertien worden stopt mijn relatie met hen. Echt waar”, vertelt Madonna. Niet omdat de Amerikaanse zangeres dan de interesse in haar kinderen verliest, wel omdat ze hen één cadeau geeft op die leeftijd: een smartphone.

“De connectie tussen ons is dan niet compleet weg, maar wel voor het grootste deel. Want dat wordt zo’n groot deel van hun leven, dat hun gezin hen plots minder interesseert. Ze zijn zo veel bezig met hun imago, dat ze vergeten om zelf te groeien. En daar ben ik het niet mee eens.”

Nu heeft ze dan ook besloten om smartphones resoluut te bannen voor de kinderen met wie ze de connectie nog wel voelt. “Ik ga zo lang mogelijk ervoor zorgen dat David geen smartphone krijgt. Ik heb die fout al te veel gemaakt met mijn andere kinderen. Dit wil ik voorkomen”, zegt ze.

Favoriet en jaloezie

Met de oudste kinderen is de relatie minder sterk, maar ook met de allerjongste heeft ze minder band. Eén van haar kinderen is haar favoriet. Ook al delen ze fysiek geen genetisch materiaal, Madonna is resoluut: “David heeft het meest van mijn DNA in zich, van al mijn kinderen. Die band wil ik niet zomaar opgeven.”

Voor haar oudste dochter Lourdes is ze een stuk harder. “Lola (haar bijnaam, red.) is enorm getalenteerd. Ik word groen van jaloezie, omdat ze zo geweldig is in alles wat ze doet. Ze is een geweldige danseres, een steengoede actrice, ze speelt prachtig piano, ze heeft echt veel meer talent dan ik. Maar ze heeft mijn werkethiek niet.”

Volgens Madonna maakt Lourdes te veel misbruik van de naam van haar bekende moeder. “Sociale media is echt een plaag voor haar. Ik heb het gevoel dat ze denkt dat mensen haar wel iets zullen geven, omdat ze ‘de dochter van is’…” zegt de ster. “Ik probeer haar goede voorbeelden te geven, zoals Zoe Kravitz, de dochter van Lenny. Zij heeft op zichzelf al heel wat kunnen bereiken, zonder de naam van haar vader. Pas dan word je serieus genomen. Je moet gewoon blijven gaan. Maar ze heeft mijn werkethiek niet”, herhaalt de ster.

© AFP

NIET TE MISSEN