Passagiersvliegtuig glijdt van landingsbaan de rivier in: “Angstaanjagende ervaring”

In Jacksonville, in de Amerikaanse staat Florida, is een passagiersvliegtuig op de luchthaven van de landingsbaan afgegleden en in een aangrenzende rivier terechtgekomen. Alle inzittenden hebben het incident overleefd. Over de precieze omstandigheden van het ongeval bestaat voorlopig geen duidelijkheid.

Jef Van Hoofstat

Aan boord van de Boeing 737 met als bestemming Jacksonville zaten 136 passagiers, allen personeel van de militaire basis in Guantanamo Bay en hun familieleden, het vliegtuig kwam ook van die Amerikaanse marinebasis op Cuba.

Vrijdagavond plaatselijke tijd landde het toestel, maar het kwam daarbij door een nog onduidelijke oorzaak in de St. Johns-rivier terecht. Het vliegtuig ligt in ondiep water. Alle inzittenden konden worden geëvacueerd. Er werden 21 mensen naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand liep ernstige verwondingen op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Angstaanjagende ervaring”

Een passagier vertelde aan CNN dat het vliegtuig al met vier uur vertraging was opgestegen, en in een storm in Jacksonville “een heel harde landing” had gemaakt. “Het vliegtuig botste op en neer, het was duidelijk dat de piloot het toestel niet helemaal onder controle had”, aldus advocate Cheryl Bormann. “Ik raakte het zitje voor me met mijn hoofd. De hele ervaring was angstaanjagend.”

“Het vliegtuig zwenkte daarna richting de rivier, en de zuurstofmaskers kwamen naar beneden. En plots bevonden we ons in het water, we wisten helemaal niet meer waar we waren: in een rivier of in de oceaan. Daarna kropen we naar buiten op de vleugel, iedereen hielp elkaar. Even later werden we met een bootje aan land gebracht.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio