Dit weekend oldtimerfeest in Park van Brasschaat

Een eerdere editie van het Antwerp Classic Car Event. Foto: RR

Dit weekend oldtimerfeest in Park van Brasschaat

Print
Brasschaat -

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei kunnen liefhebbers van oldtimers hun hart ophalen in Brasschaat, waar het Antwerp Classic Car Event (ACCE) opnieuw plaatsvindt. Vorig jaar waren er 15.000 bezoekers en 1.000 classic cars van de partij. Ondanks het gedwongen vertrek uit Antwerpen in 2017 na de invoering van de lage-emissiezone, draait het evenement dus nog steeds op volle toeren.

Organisator Manu Stappaerts beklaagt zich de verhuis van het ACCE niet. “Het toffe is net dat de auto’s nog in Brasschaat mogen komen, en dat er ook meer natuur is dan in Antwerpen. Ik denk dat we niet veel bezoekers kwijt zijn, de bezoekersaantallen zijn zelfs gestegen omdat we meer publiciteit maken in andere provincies. Dus op dat vlak gaat het juist beter.”

Zoals gewoonlijk wordt ook op deze editie het startschot van de Tour Amical gegeven. Dat is een rally voor classic cars die elk jaar een andere Europese bestemming aandoet. Dit jaar trekken zo’n 270 teams naar Griekenland. Een meer lokale rit die op het ACCE vertrekt, is de Antwerp Classic & GT Tour. Aankomst en vertrek daarvoor zijn beiden op het podium van het evenement.

Antwerp Classic Car Event, zaterdag 4 en zondag 5 mei van 9:00 tot 18:00 in het Park van Brasschaat. Toegang is gratis.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio