© isopix

ROYALS. Is prins William betrokken bij een schandaaltje? En Spaanse koningin mist belangrijke gebeurtenis

Is prins William te close met een van zijn vriendinnen? En waar was de Spaanse koningin toen haar dochter jarig was? Alle roddels en weetjes uit adellijke kringen op een rij.

vwh

In mei luiden er opnieuw huwelijksklokken in Groot-Brittannië. Eerder maakte Buckingham Palace bekend dat Lady Gabriella Windsor (37), het nichtje van Queen Elizabeth, haar jawoord zal geven aan haar vriend Thomas Kingston. De details van de bruiloft bleven uit - tot nu. Het huwelijk zit er heel snel aan te komen, want het koppel gaat trouwen op zaterdag 18 mei. Dat is één dag eerder dan prins Harry en Meghan Markle vorig jaar. De ceremonie vindt in privésfeer plaats in St. George’s Chapel bij Windsor Castle, waar prins Harry en Meghan Markle en ook prinses Eugenie en haar Jack Brooksbank in 2018 trouwden. Later gaan het bruidspaar en de gasten naar de receptie in Frogmore House.

Openhartige prinses Eugenie

Prinses Eugenie was deze week trouwens openhartig over haar rugoperatie - ze leed aan scoliose - op haar twaalfde. Dat deed ze omdat ze sinds kort Horatio’s Garden steunt, een organisatie die tuinen maakt en verzorgt voor spinale centra. “Als voormalig patiënte begrijp ik hoe belangrijk het is om de kans te krijgen om buiten te komen. Niet alleen voor het herstel, maar ook om positief te blijven in een levensveranderende en vaak traumatische tijd”, schreef ze op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© ISOPIX

Koninklijke kinderfoto’s

Intussen wordt in het Verenigd Koninkrijk ook druk verder gespeculeerd over alles wat te maken heeft met de baby van de Meghan Markle. Prins Harry gaat volgende week naar Nederland voor een werkbezoek en volgens velen is dat een duidelijk signaal dat de hertogin van Sussex al bevallen is? Maar er is ook een lichte vorm van paniek: want zullen fans het überhaupt snel weten als het kindje er is. En belangrijker: wanneer krijgen we het jongetje of meisje te zien? Bij People stellen ze gerust met een overzicht van twee belangrijke feiten: het paleis zal laten weten als de hertogin daadwerkelijk aan het bevallen is. Een foto van het kindje een paar uur later moet de wereld niet verwachten, maar hoogstwaarschijnlijk zal het koppel kort na de geboorte het nieuws delen via hun eigen Instagrampagina.

Wie foto’s van royal baby’s - nu ja, kleuters - wil zien, is alvast goed in de watten gelegd door Kate Middleton. Vorige week deelde ze nog kiekjes van de jarige prins Louis, deze week was zijn grote zus prins Charlotte aan de beurt. Zij mocht op donderdag 2 mei vier kaarsjes uitblazen. De volgende nieuwe kiekjes van de kroost worden verwacht op 22 juli. Dan wordt prins George al 6 jaar.

Wie is de mysterieuze Rose Hanbury?

Er is ook een pittige roddel over de hertogin opgedoken... Ze zou gebroken hebben met een vriendin uit haar entourage. Het gaat om Rose Hanbury. Hanbury, ook mama van drie kindjes, zit al lang in adellijke kringen. Haar oma was bruidsmeisje op het huwelijk van koningin Elizabeth II in 1947. Het voormalige model werd de markiezin van Cholmondeley nadat ze in 2009 trouwde met de zevende markies van Cholmondeley: David Rocksavage. Maar nu wordt gefluisterd dat prins William wel erg close is met haar. In het verleden hebben ze volgens the Daily Mail kort iets met elkaar gehad en nu zou de vlam weer volop branden. Middleton zou haar om die reden uit de vriendengroep proberen te weren. De geruchten van een affaire doken voor het eerst op in maart van dit jaar, maar de media die er toen over berichtten hebben intussen tweets en andere statussen op sociale netwerken verwijderd.

© ISOPIX

In Spanje werd er feest gevierd: prinses Sofia mocht twaalf kaarsjes uitblazen. Maar dat deed ze niet in het bijzijn van haar mama koningin Letizia. De vorstin was op 29 april niet in het land, maar verbleef in het Afrikaanse Mozambique naar aanleiding van een werkbezoek.

© ISOPIX

Groot feest in Thailand

Dit weekend wordt Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun (66) tot koning van Thailand gekroond. Een unieke gebeurtenis, zowel voor veel Thai als voor reizigers die in Bangkok zijn. Na bijna twee jaar rouwen om zijn in oktober 2016 overleden vader, koning Bhumibol Adulyadej, wordt Maha Vajiralongkorn officieel tot koning gekroond. Hij zal voortaan koning Rama X genoemd worden. De ceremonie vindt plaats van 4 tot 6 mei en zal zowel Hindoeïstische als Boeddhistische rituelen omvatten. Zo zal Vajiralongkorn onder meer een zuiverend bad nemen, waarbij heilig water uit vijf rivieren en vier meren over zijn hoofd wordt gegoten. Intussen zal een fanfare van trommels, trompetten en traditionele Thaise muziek weerklinken. Het grootste deel van de ceremonie zal achter gesloten deuren plaatsvinden in het beroemde Grand Palace in Bangkok, maar alles wordt live uitgezonden op televisie en internet. Iedereen kan dus meevieren.

© ISOPIX

NIET TE MISSEN