Protest op gemeenteraad: “Behoud ons speelbosje”

De kinderen protesteerden mee. Foto: Jan Brys

Protest op gemeenteraad: “Behoud ons speelbosje”

Print
Brasschaat -

Buurtbewoners van het speelbosje in Maria-ter-Heide hebben er op de gemeenteraad voor gepleit om het speelbosje te sparen. Burgemeester Jan Jambon (N-VA) antwoordde dat er maximaal 25% zal aangesneden worden.

Heike Haegens maakte maandagavond tijdens de gemeenteraadszitting namens de buurt gebruik van het spreekrecht om het gemeentebestuur uitdrukkelijk te vragen het speelbosje te behouden. Ze werd gesteund door een vertegenwoordiging van de bewoners.

“In 2015 heeft toenmalig burgemeester Koen Verberck ons beloofd dat het speelbos niet meer verkocht zou worden. Wij begrijpen niet waarom er nu ineens in het bestuursakkoord staat dat er woningen komen. Hoeveel woningen dan? Wij willen geen woningen, nu niet en later ook niet. Doe het voor onze kinderen.”

Burgemeester Jan Jambon (N-VA) zei dat het hier om woonuitbreidingsgebied gaat. “We wachten op de resultaten van een studie om de woonbehoeften te kennen. Ik kan u wel verzekeren dat we niet meer dan 25% van het speelbos zullen aansnijden. Het zou dan gaan om betaalbare woningen, geen sociale woningen of appartementen.”

De bewoners werden in hun eisen gesteund door alle oppositiepartijen. Voormalig schepen van Wonen Niels de Kort (CD&V) toonde zich zeer teleurgesteld in het antwoord van de burgemeester.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio