© BELGA

Onderzoek moord in asielcentrum: verdachten verschenen voor raadkamer

De vijf verdachten die vorige week werden opgepakt voor de gijzeling van en de moord op de 9-jarige Palestijnse asielzoeker Daniel, zijn dinsdagochtend voor de raadkamer in Antwerpen verschenen. Voor twee verdachten werd de zaak uitgesteld naar volgende week, omdat hun advocaten van mening zijn dat het dossier momenteel nog onvolledig is. Voor de drie anderen beslist de raadkamer later vandaag of ze aangehouden blijven.

vdaa

De vijf verdachten kwamen in beeld bij de speurders van de federale politie op basis van getuigenverklaringen en op basis van telefonieonderzoek. Twee verdachten zouden kort voor de verdwijning van Daniel gezien zijn in de buurt van het slachtoffer. Ze zouden de jongen met geld hebben gelokt.

Bedreigend WhatsApp-bericht

De andere verdachten komen vooral in beeld via telefonieonderzoek, nadat de familie van het slachtoffertje een bedreigend WhatsApp-bericht had ontvangen waarin 100.000 euro losgeld zou zijn geëist. De familie van het slachtoffers en de verdachten kenden elkaar vrij goed. De familie van het slachtoffer contacteerde zelfs één van de verdachten om te vragen of hij wist waar Daniël was.

LEES OOK. Verdachte van moord op Daniel (9) verbergt zich achter “verkochte gsm”

MEER OVER Asielcentrum Broechem

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio