© Joris Herregods

Sint-Annaveer blijft varen, ook na juli

Het Sint-Annaveer, de gratis veerdienst tussen het Steenplein naar Linkeroever blijft varen, ook na juli. Het veer blijft zeker varen tot de werken aan de liften van de voetgangerstunnel, die in januari 2020 starten, zijn afgewerkt. “Maar we blijven pleiten om de veerdienst ook nadien te behouden” zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).

Jan Stassijns

De gele boten van het Sint-Annaveer zullen nog zeker tot na de werken aan de liften van de voetgangerstunnel blijven varen. De veerdienst werd in 2017 in gebruik genomen als alternatief voor de voetgangerstunnel wanneer de liften vernieuwd worden. Volgens het oorspronkelijke plan vervalt de dienstregeling van de veerboten in juli van dit jaar.

De werken aan de tunnel starten pas in januari 2020. “Om het alternatief te garanderen, ook tijdens de werken, blijft het veer na juli varen”, zegt Koen Kennis (N-VA), schepen van Mobiliteit. “We hebben daarvoor de garantie gekregen van Ben Weyts (Vlaams minister van Mobiliteit, N-VA, red.) “We vragen ook expliciet om de veerdienst in de toekomst te behouden.”

Tijdens de werken aan de liften van de voetgangerstunnel zal het Agentschap Wegen en Verkeer ook ‘s nachts permanentie voorzien. Dat betekent dat ofwel de liften ofwel de roltrappen de klok rond toegankelijk zullen zijn. Op dit moment werken de roltrappen enkel tussen 6 en 20u, omdat ze uit veiligheidsoverwegingen enkel door tunnelpersoneel kunnen worden aangezet.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio