MOBILITEIT

Vlot door Antwerpen? Gazet
van Antwerpen toont je de weg.

Antwerpse Poppy-gebruiker kan wagen achterlaten in Brussel

Deelwagens Poppy zijn in Antwerpen een vertrouwd gezicht. Foto: Jan Van der Perre

Antwerpse Poppy-gebruiker kan wagen achterlaten in Brussel

Print
Brussel / Antwerpen -

De Antwerpse Poppy-gebruiker kan de deelwagen nu zonder meerkost achterlaten in Brussel en omgekeerd. Op termijn zal dit ook kunnen aan Brussels Airport.

Huurautodienst Poppy nam in februari het Brusselse platform Zipcar over. Daardoor zijn deze wagens niet alleen in Antwerpen, maar ook in Brussel beschikbaar. Zo is het voor het eerst mogelijk om een wagen in Antwerpen te nemen en die in Brussel achter te laten, en omgekeerd.

De Poppy-wagen hoeft dus niet meer te worden teruggebracht naar de zone waar die vandaan kwam. Het gaat voorlopig wel om een test. Op termijn zal dit systeem ook werken op Brussels Airport.

“Door free-floating autodelen beschikbaar te maken tussen twee grote Belgische steden, willen we bewijzen dat autodelen complementair is met het openbaar vervoer en bieden we een waardig alternatief voor privéwagens”, zegt Valentin Haarscher van Poppy.

Voor een Poppy-wagen betaal je 0,33 euro per minuut om te rijden en 0,10 euro wanneer je geparkeerd staat en de reservatie wenst te behouden.

https://poppy.be/

 

(Bekijk onderstaande kaart hier in groter formaat)

Antwerpse Poppy-gebruiker kan wagen achterlaten in Brussel
De zone in Brussel waar de Poppy-wagens moeten worden achtergelaten. Foto: poppy

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.