Lore Tack finisht als eerste vrouw op 10 Miles: “Stikkapot, maar superblij!”

Een goeie negen minuten na winnaar Nick Van Peborgh kwam met Lore Tack de eerste vrouw over de finish van de 10 Miles, op een 90ste plaats. “Ik ben stikkapot, maar heel blij”, zuchtte een afgepeigerde Tack nadien.

joro

57 minuten en 57 seconden. Dat was de erg scherpe tijd die Lore Tack als eerste vrouw neerzette op de Antwerp 10 Miles. Nochtans kreeg ze de eerste plaats op het vrouwenpodium niet op een presenteerbladje. “Het eerste deel liep ik als eerste vrouw, maar na negen kilometer werd ik voorbijgestoken. In de Konijnenpijp ben ik dan naar beneden gehold en heb zo toch nog de vrouw voor mij ingehaald. Ik ben echt superblij!”, aldus Tack.

LEES OOK: ‘Mister Antwerp 10 Miles’ Nick Van Peborgh wint voor de zesde keer

Naast haar op het podium mocht Kim Geypen bloemen in ontvangst nemen. Als tweede vrouw finishte zij in 58:13. “Het was ideaal loopweer”, zo analyseerde zij de wedstrijd. Deze 10 Miles waren naar eigen zeggen eigenlijk maar een “nawedstrijdje”. Drie weken geleden liep ik nog de marathon van Rotterdam, daarna heb ik drie weken rust ingelast. Toch vindt zij de Antwerp 10 Miles een erg speciale wedstrijd. “Het volk, de beleving, het lopen door de binnenstad”, die aspecten maken van de 10 Miles volgens Geypen een uniek evenement.

© JHS

MEER OVER Antwerp 10 Miles