‘Mister Antwerp 10 Miles’ Nick Van Peborgh wint voor de zesde keer: “Morgen zo ziek als iets, maar dat heb ik er voor over”

‘Mister Antwerp 10 Miles’ heeft het weer geflikt. In druilerige weersomstandigheden won Nick Van Peborgh voor de zesde keer de loopwedstrijd over ruim 16km doorheen het centrum van Antwerpen. Nochtans zaten de omstandigheden dit jaar niet mee voor de winnaar. “Gisteren heb ik nog een hele dag ziek op de zetel gelegen”, verklaarde hij uithijgend na de finish.

joro

Van Peborgh, die vorig jaar nog diep ontgoocheld was met zijn tweede plek, zeeg na het overschrijden van de meet op de knieën. De winnaar finishte in een scherpe tijd van 48:42 en moest dan ook erg diep gaan, voor zijn eerste zege in drie jaar. “Ik ben vandaag heel hard van start gegaan en heb dat een beetje moeten bekopen in het tweede deel”, aldus Van Peborgh. “Het nieuwe parcours met de vele kasseien maakte het dit jaar extra zwaar. De laatste drie à vier kilometer waren dan ook pijnlijk.”

De voorbereiding van Van Peborgh werd dan ook nog eens verstoord door ziekte. “Ik had de zege dit jaar echt niet verwacht, want ik heb gisteren nog een hele dag ziek op de zetel gelegen. Ik zit nog altijd met een zware verkoudheid dus waarschijnlijk zal ik morgen weer zo ziek zijn als iets, maar dat heb ik er voor over”, aldus Van Peborgh met de lach op het gezicht.

Deze zesde winst verdient een traktatie, ook voor zijn trouwe fans, dochters Ella en Lise. “We gaan nu een frietje met een vleezeke eten.”

De trotse dochters mochten nadien mee op het podium. Zij werden geflankeerd door Benoit Goethals (tweede plek) en Ramdan Snoussi (derde plaats).

© Joris Herregods

MEER OVER Antwerp 10 Miles