© BERT DE DEKEN

Olmense Zoo krijgt nieuwe naam: Pakawi Park

De Olmense Zoo verandert zijn naam vanaf 22 juni in Pakawi Park. Het woord ‘Paka’ is Swahili voor katachtige. Daarmee verwijst de Olmense Zoo naar zijn roots. De dierentuin is al jaren gespecialiseerd in katachtigen, zoals witte tijgers en zwarte panters.

cwil

“Met de nieuwe naam willen we benadrukken dat het om veel meer gaat dan een zoo”, zegt mede-eigenaar Wim Verheyen, die samen met zijn zakenpartner Tommy Pasteels het park onlangs overnam van zijn vader Charel Verheyen. “Onze dieren zitten bijvoorbeeld in het groen en tussen de bomen. Er is hier veel open ruimte waar bezoekers in kunnen wandelen. Het woord ‘park’ lijkt ons ook beter om families aan te trekken. Nu het park nieuwe eigenaars heeft, leek het ons een goed moment om de naamsverandering door te voeren.”

De Olmense Zoo heeft sinds vorige week twee nieuwe Bengaalse tijgers. “Zij heten Paka en Awi. Eigenlijk hebben we ons park dus naar hen vernoemd”, zegt Wim Verheyen. De tijgers zitten nu nog in een tijdelijk verblijf in de zoo, maar krijgen op 22 juni een nieuwe en grotere plaats in het park.

MEER OVER Olmense Zoo

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio