© GOYVAERTS/GMAX Agency

Heist sluit seizoen af met puntendeling

Voor zijn laatste opdracht trok Heist naar Lierse Kempenzonen, en het keerde terug met een puntendeling. Na een weinig hoogstaande wedstrijd die na de rust toch nog kon boeien.

gf

De match was door de Heistenaren vooraf aangekondigd als een galawedstrijd. Het behoud was sinds de 1-0 zege tegen FC Luik een feit. Eindelijk kon er eens bevrijd worden gevoetbald. De match kon voor de bezoekers niet beter van start gaan. Na twee minuten lepelde Janssens een hoekschop op het hoofd van kapitein Webers. En die kopte fijntjes binnen. Een betere start konden de gasten zich niet wensen. De eerste helft was een weinig boeiend kijkstuk. Weinig kansen, traag, saai. Het rustsignaal klonk als een verademing.

Meer animatie in de tweede helft

Na de pauze werd het beter. Meer pit en ook meer dreiging. Lierse Kempenzonen kwam na een uur op gelijke hoogte na een goal van de pas ingevallen Ogunjimi. Een uitstekende Fré Van Aerschot kwam een paar keer gevat tussen en kon zo een 2-1 achterstand voorkomen. Aan de overkant miste Orye een mooie kans op een voorsprong. Het laat zich raden, de match zou eindigen op 1-1. Een billijke stand en een mooie afsluiter voor KSK na een bijzonder knappe terugronde met 28 op 45. Wat zagen we nog in Lier?

Een grote opkomst in het bezoekersvak met een 300-tal aanwezigen. De laatste wedstrijd van Stig Engelen (KFC Duffel). Ook Ventose (Tienen) en doelman Niels Stroobants (Diest) als Jarne Vanderpoorten (Dikkelvenne) vertrekken. Enige nieuwkomer tot nu is Kobe Van De Cauter (van de Vlaams-Brabantse eersteprovincialer Bierbeek).

De volledige staf vertrekt. Coach Karel Keleman, keeperstrainer Hugo De Groot en assistent Dave Laeveren trekken naar Dessel. Dave Lens is ook weg, hij verkast naar KV Mechelen waar hij physical coördinator wordt en specifiek de U18 en beloften (voor het fysieke aspect) op zich zal nemen. De nieuwe trainers zijn gekend: T1 Stephane Demets en T2 Glenn Liekens.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws