Ekeren houdt koningsdag: Wim en Annemieke gehuldigd in districtshuis

Niet alleen de Hollanders hebben hun Koningsdag. Ook de Ekerenaren vieren ieder jaar hun koning en uitzonderlijk nu ook hun koningin. Wim Vansteenkiste werd op 23 maart voor de derde maal koning bij de Lustige Gans van Ekeren. De Ekerse Annemieke Kanora trok vorig jaar in Hoevenen bij de Vrije Gans de ganzenkop en werd tot koningin van de polder gekroond.

Zaterdag 4 mei verdedigt Annemieke op het Kristus Koningsplein haar titel. Ze neemt het dan op tegen amazones uit Hoevenen, Berendrecht, Zandvliet en Stabroek. Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en de districtsschepen Marc Elseviers (N-VA) en Annemie Plompen (N-VA) verwelkomden het gezelschap in kasteel Veltwijck. Districtsschepen Ronny Kruyniers (sp.a) was verontschuldigd.

© W&F

De familie van Annemieke Kanora is in Ekeren nauw betrokken bij het gansrijden. Annemieke is 36 jaar en reed voor de vierde keer mee. Ze is gehuwd met Bart Derden en heeft een dochtertje Jill en een zoontje Axel. Ze is werkzaam in het fietsbedrijf van de familie Kanora.

Wim Vansteenkiste (53) nam voor de dertiende maal deel aan het gansrijden. Hij kroonde zich tot koning in 2007, 2011 en 2019. Hij is voorzitter van de Lustige Gans. Na de officiële ronde en het uitdelen van cadeautjes werd geklonken op de bijzondere prestatie van Wim en Annemieke.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio