© GOYVAERTS/GMAX Agency

Telenet Giants Antwerp-Bergen 89-59

Telenet Giants Antwerp imponeert met derde opeenvolgende zege in Lotto Arena

Wat een collectieve prachtprestatie weer van Telenet Giants Antwerp. De Sinjoren vernederden na Charleroi (maandag) en Okapi Aalstar (woensdag) nu ook Bergen. Meteen de derde opeenvolgende overwinning voor de selectie van coach Roel Moors in de Lotto Arena. Met 23 op 29 blijven de Giants dan ook met Oostende co-leider in de EuroMillions League. Zaterdag nog bevestigen in de Mons Arena en versus de Henegouwers en Telenet Giants kan zich na een vreselijk druk programma eindelijk focussen op de Final Four van de Champions League (3 en 5 mei) in het Sportpaleis.

Patrick Ceulemans

Geen Tyler Kalinoski bij Telenet Giants Antwerp. De Amerikaanse forward had na zijn comeback van woensdag tegen Okapi Aalstar opnieuw last van zijn scheen/kuitbeen. Ook vandaag in de Mons Arena komt hij normaal gezien niet in actie.

De Giants pakten in een sfeervolle Lotto Arena, met Vlaams minister en basketbalfreak Liesbeth Homans op de eerste rij, met een sprankelend eerste kwart uit. De selectie van coach Roel Moors was indrukwekkend sterk defensief en speelde weer heerlijk dartel offensief. Ismael Bako pakte in het eerste kwart met weer verschroeiende dunks uit en leidde de Giants, met een weer efficiënte Yoeri Schoepen, naar een 22-9 bonus na het eerste kwart.

Ook in het tweede schuifje bleven de Sinjoren lekker domineren. Yoeri Schoepen was alom tegenwoordig en met driepunters van Dennis Donkor ging het dan ook naar een maximale 38-14 voorsprong. Coach Roel Moors kon reeds in de eerste helft al zijn twaalf spelers opstellen. De Giants behielden het overzicht en Bergen kon via onder meer ex-Giant Mike Smith, Chris Jones en Justin Cage wat milderen. Van 40-19 kabbelde de wedstrijd dan ook verder naar een 42-24 Antwerpse bonus halfweg.

Op alle vlakken baas

Paris Lee vuurde in het begin van de tweede helft snel twee bommen af, Yoeri Schoepen scoorde en plukte rebounds en Telenet Giants Antwerp was op alle vlakken dan ook baas tegen een steriel en vooral niet collectief Bergen. De Henegouwers toonden vooral geen hart en liepen dan ook zwaar achter de feiten aan.

Een 49-26 tussenstand in het voordeel van de Sinjoren werd in het derde schuifje dan ook simpel intact gehouden. Vooral ook omdat de Giants enorm krachtig bleven verdedigen. Kapitein Dave Dudzinski was, samen met Yoeri Schoepen, het exponent van een op alle vlakken flitsend Telenet Giants Antwerp. 64-45 fonkelde er op het scorebord na drie schuifjes. Bergen stond erbij en keek ernaar, vond vooral nooit geen oplossing en de Giants degradeerden Bergen tot speeltje. Maar liefst elf van de twaalf spelers kwamen tot scoren en niemand moest in deze drukke kalender onnodig veel energie en dus meters verspillen.

Op de blessure van Tyler Kalinoski na een dus voor Telenet Giants Antwerp op alle vlakken geslaagde avond. “Vanavond bevestigen in Bergen en vooral gezond blijven is de boodschap,” gaf een stralende Paris Lee, de chouchou van de Antwerpse fans, na vele knuffels nog mee. In het slotkwart ging de Antwerpse demonstratie lekker verder en ging het van 70-47 door toedoen van Moses Kingsley, Trevor Thomson en Hans Vanwijn dan ook naar 80-53 en naar afgetekende winst. De plaatselijke DJ had dan al lang het feestje met de Antwerpse fans ingezet.

Telenet Giants Antwerp: Bleijenbergh 0, Lee 6, Akyazili 7, Tate 1, Vanwijn 8, Sanders 8, Schoepen 16, Bako 9, Dudzinksi 7, Donkor 9, Kingsley 8, Thompson 8

Bergen: Jones 9, Chrabascz 2, Cage 5, Giancaterino 6, Mortant 8, Van Caeneghem 2, Lasisi 9 , Ekamba 2 , Smith 12, Nikolic 4, Moris 0

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal