Raadkamer wil enkelband voor vrouw met wapenarsenaal in appartement, parket gaat in beroep

Raadkamer wil enkelband voor vrouw met wapenarsenaal in appartement, parket gaat in beroep

Print
Zwijndrecht -

De raadkamer wil Birgit S., de 20-jarige vrouw uit Zwijndrecht bij wie een wapenarsenaal werd aangetroffen, onder elektronisch toezicht plaatsen. Het parket gaat daartegen echter in beroep. De vrouw verschijnt nu binnen de vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling, die de knoop moet doorhakken.

Birgit S. belde de hulpdiensten vorige vrijdag op omdat ze zichzelf in de voet zou geschoten hebben. Bij sweeping van het appartement werden in totaal een aantal kilo’s cocaïne, ontstekingsmechanismen, 8 granaten, munitie, explosieven en 4 operationele vuurwapens aangetroffen.

De bewoonster werd zaterdag geopereerd aan de schotwonde aan haar voet. Een dag later werd ze aangehouden door de onderzoeksrechter voor inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie.

De advocate van de vrouw wilde geen commentaar kwijt over het dossier in het belang van het onderzoek.

Haar vriend, Moufdi R. uit Merksem, verschijnt dinsdag voor de raadkamer. De politie zocht de man, die zich uiteindelijk eerder deze week zelf aangaf. Hij verscheen de afgelopen jaren verschillende keren voor de rechtbank, onder meer in een drugsdossier en een keer wegens verboden wapenbezit.

Het is nog niet duidelijk of de wapens in het appartement aan de Verbrandendijk van Moufdi R. zijn. “Mijn cliënt blijft zich op zijn zwijgrecht beroepen”, zegt zijn advocaat Tim Smet.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio