Nederlandse wielrenner overleden in Antwerpen na hartaanval eind maart

Foto: Photo News

Nederlandse wielrenner overleden in Antwerpen na hartaanval eind maart

Print
Antwerpen -

De Nederlandse wielrenner Robbert de Greef (27) van Alecto Cycling Team is overleden. De renner van Alecto Cycling Team werd eind maart getroffen door een hartaanval tijdens de Omloop van de Braakman, toen de koers zo’n vijftien kilometer onderweg was. Hij werd in Antwerpen in een kunstmatige coma gehouden.

“Met veel verdriet moeten we helaas bevestigen dat Robbert vannacht is overleden als gevolg van complicaties na zijn hartstilstand. Bedankt voor alles Robbert, we zullen je nooit vergeten!”, staat vrijdag te lezen op de website van Alecto Cycling Team.

De Greef was na zijn hartstilstand overgebracht naar een ziekenhuis in Antwerpen, waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden. De wedstrijd werd na het incident stilgelegd en vervolgens afgelast.

In 2018 kwam De Greef uit voor het procontinentale Roompot-Nederlandse Loterij (vandaag Roompot-Charles). Na een minder seizoen zakte hij af naar het continentale Alecto Cycling Team. In dat shirt werd hij vorige maand tweede in de Ronde van Drenthe na landgenoot Pim Ligthart (Direct Energie).

Meer sportnieuws