© Photo News

Ott Tänak eerste leider in rally van Argentinië, landgenoot Thierry Neuville vijfde. “Vandaag wordt een hele uitdaging”

debn

Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft de eerste klassementsrit in de rally van Argentinië op zijn naam geschreven. In de straten van Villa Carlos Paz was de Est 1,6 seconde sneller dan Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC) en 1,7 seconde dan zijn teamgenoot Kris Meeke (Toyota Yaris WRC). De Belg Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) reed de vijfde tijd en volgt op 2,1 seconden van Tänak.

De rally van Argentinië begon met een korte superspecial van 1,9 kilometer in de straten van Villa Carlos Paz. Een uitdaging voor de deelnemers die met onverharde banden het technische, gladde en doorweekte parcours moesten trotseren. Ott Tänak won de eerste klassementsrit en is bijgevolg de eerste leider in de rally van Argentinië. Thierry Neuville reed de vijfde tijd. “Vandaag wordt een hele uitdaging, een moeilijke dag. Maar ik kijk er wel naar uit. Ik hoop hier dit weekend op een sterk resultaat.”

Op vrijdag worden er zeven klassementsritten gereden. Twee lussen van drie ritten aangevuld met één superspecial. Thierry Neuville moet als WK leider als eerste de baan op. Bij gravel wedstrijden is dat vaak een nadeel vanwege het los liggend zand en gravel. Dat zal morgen niet het geval zijn. De voorbije dagen heeft het flink gestormd en viel er verschrikkelijk veel regen waardoor het parcours er bijzonder zwaar bij ligt. Er wordt nu al gefluisterd dat deze wedstrijd de grootste uitdaging van het jaar zal worden.

© AFP/Scanpix

Stand na de eerste chronorit in de rally van Argentinië, de vijfde van veertien WK-manches, donderdag in Villa Carlos Paz:

1. Ott Tänak-Martin Järveoja (Est/Toyota Yaris) in 1:58.6

2. Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Fra/Citroën C3) op 1.6”

3. Kris Meeke-Sébastien Marshall (GBr/Toyota Yaris) op 1.7”

4. Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (Noo/Hyundai i20) op 2.0”

5. Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul(BEL/Hyundai i20) op 2.1”

6. Dani Sordo-Carlos del Barrio (Spa/Hyundai i20) op 2.3”

7. Jari-Matti Latvala-Mikka Anttila (Fin/Toyota Yaris) op 2.3”

8. Esapekka Lappi-Janne Ferm (Fin/Citroën C3) op 2.9”

9. Elfyn Evans-Scott Martin(GBr/Ford Fiesta) op 3.1”

10. Teemu Suninen-Marko Salminen (Fin/Ford Fiesta) op 3.5”

MEER OVER Thierry Neuville

Meer sportnieuws