© NMBS

NMBS bouwt tijdelijke lokettenzaal voor Mechels station

Als alles loopt zoals gepland, bouwt de NMBS tegen de zomer voor het Mechelse station een tijdelijke nieuwe lokettenzaal. Het gebouw komt op het Koning Albertplein zelf en doet meerdere jaren dienst.

Sven Van Haezendonck

Op de nieuwe perrons 11 en 12 schiet de bouw van de toekomstige stationsoverkapping goed op. Ondertussen loopt ook de aanvraag voor een omgevingsvergunning om op het Koning Albertplein tijdelijk een lokettenzaal op te trekken. Die wordt op korte termijn gebouwd rond het standbeeld van Koning Albert. “Dat worden niet zomaar containers. De NMBS opteert voor een degelijk prefabgebouw dat toch enkele jaren moet meegaan en reizigers en personeel het nodige comfort biedt”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Dat de NMBS investeert in een tijdelijke lokettenzaal heeft verschillende redenen. “Een eerste is dat de lokettenzaal in het huidige station in niet al te beste staat meer verkeert. Die heeft echt haar tijd gehad”, legt Van Camp uit.

Bovendien biedt de tijdelijke constructie de spoorwegen ook de kans om vroeger te beginnen met de vernieuwing van perrons 1 en 2, omdat die vlak bij het huidige stationsgebouw uit 1959 liggen. Daarvoor lopen de voorbereidingen om in de loop van volgend jaar met de afbraak te beginnen. Ten vroegste in 2027 is heel het station klaar.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio