© Jan Van der Perre

Ook vijfde verdachte aangehouden na dood Daniël: “Verdacht van gijzeling en moord”

Alle vijf verdachten zijn aangehouden na het verdacht overlijden van Daniël in het asielcentrum van Broechem (Ranst). “Ze worden verdacht van gijzeling en moord”, meldt het parket. Het vijftal verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

sare

De onderzoeksrechter heeft vijf mannen (19, 20, 21, 24 en 34 jaar) aangehouden in het onderzoek naar de dood van een jongen van 9 in het opvangcentrum van Fedasil in Broechem (Ranst).

Alle verdachten zijn Palestijnen die al in de loop van dinsdag en woensdag gearresteerd werden. Drie van hen verblijven zelf in het asielcentrum in Broechem, de twee anderen zijn van buitenaf. Minstens een van hen, de 21-jarige, ontkent de feiten, zegt zijn advocaat Danny Francet.

Ze worden allen verdacht van moord en gijzeling. Dat laatste omdat er aanwijzingen zijn dat de vermoorde Daniël tussen zijn verdwijning maandagavond en zijn dood nog ergens vastgehouden werd door zijn moordenaars. Dinsdagochtend kreeg de familie van de jongen namelijk WhatsAppberichten waarin stond dat losgeld betaald moest worden als ze Daniël nog levend wilden terugzien.

De speurders van de federale gerechtelijke politie zetten vervolgens alles op alles om de jongen terug te vinden. Op verschillende plaatsen in en rond Antwerpen vielen speciale eenheden in de loop van dinsdagnamiddag woningen binnen. Onder meer in de De Beuckerstraat in Antwerpen-Zuid werd een flat doorzocht. Een van de nu aangehouden verdachten werd er geblinddoekt weggevoerd. De huiszoekingen op dinsdag leverden echter geen aanwijzingen op die naar Daniël konden leiden.

Woensdag werd vervolgens een grote zoekactie georganiseerd op de terreinen van het asielcentrum. Het levenloze lichaam van de 9-jarige Daniël werd woensdag daarbij teruggevonden in een gracht. Het lichaam was deels begraven, volgens verschillende getuigen waren de handen en voeten van de jongen vastgebonden.

MEER OVER Asielcentrum Broechem

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio