© KVRO

Minister Van den Heuvel brengt bezoek aan school op Buitenlesdag

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) bracht donderdag tijdens de Buitenlesdag een bezoek aan basisschool Heilig-Hartcollege in Heist-op-den-Berg. De school maakte er meteen een Buitenlesweek van en timmert volop aan een groenere speelplaats.

Kristof Van Rompaey

De Buitenlesdag was donderdag aan zijn derde editie toe. 326 scholen registreerden zich voor het initiatief dat les in de openlucht stimuleert. De Heistse editie kende een nat verloop, maar onder een afdak op de speelplaats stond de leerlingenraad van het Heilig-Hartcollege de minister graag te woord. Die wilde onder meer weten of de kinderen meer of minder buiten les willen krijgen. “Als het mooi weer is, een beetje meer”, was het verdict.

Eind vorig jaar richtte de basisschool van het Heilig-Hartcollege nog een werkgroep van leerkrachten, handige ouders en sympathisanten op om de speelplaats groener te maken. Met de komst van enkele multifunctionele plantenbakken die ook als voetbalgoaltjes en als zitbankjes kunnen dienen, zijn de resultaten daarvan al duidelijk zichtbaar.

“Er komt heel binnenkort ook een bewegingsparcours gemaakt uit boomstammen”, zegt directrice Petra Verhaert. “Rond de bomen op de speelplaats komen meer bankjes en we hebben de eerste poging gedaan om een wilgenhut te bouwen. We willen ook nog een kruiptunnel met berg en glijbaan bouwen. Voor de kleutertjes komen er nog buitenkeukentjes.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio