Aannemers voeren laatste werken uit in omgeving Grote Nieuwedijkstraat: plaatselijk hinder

Aan de Vrouwvliet wordt een nieuwe fietsoversteek aangelegd. Foto: Stad Mechelen

Aannemers voeren laatste werken uit in omgeving Grote Nieuwedijkstraat: plaatselijk hinder

Print
Mechelen - Aannemers voeren vanaf maandag 6 mei de laatste werken uit in de omgeving van de Grote Nieuwedijkstraat in Mechelen. Het gaat om de realisatie van een fietsoversteek aan de Vrouwvliet, enkele herstellingen en de aanleg van fietssuggestiestroken.

Door de verschillende werven gelden er tot en met zondag 9 juni tijdelijke, plaatselijke maatregelen. “Op iets meer dan een maand werken we alle projecten af. We bundelen ze om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Alles blijft grotendeels bereikbaar”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.

De aanleg van de nieuwe fietsoversteek aan de Vrouwvliet, onderdeel van een hele route, loopt tot vrijdag 24 mei. Tijdens de werken is hier geen doorgang van auto’s mogelijk. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Meidoornstraat, Borgersteinlei en IJzerenveld.   

Tot en met vrijdag 17 mei worden herstellingen uitgevoerd aan de betonnen fietsstrook vanaf de Nekkerspoelstraat tot aan het kruispunt met de Caputsteenstraat. Afwisselend geldt er eenrichtingsverkeer met omleidingen.  

Fietssuggestiestroken

Van maandag 20 tot vrijdag 24 mei worden fietssuggestiestroken aangelegd vanaf het kruispunt met de Caputsteen- tot dat aan met de Kleine Nieuwedijkstraat. Een groot deel van de werfzone is gedurende die periode moeilijk bereikbaar.

Vermoedelijk van maandag 3 tot zondag 9 juni gebeuren er ook nog herstellingen op het kruispunt van de Nekkerspoel- met de Grote Nieuwedijk- en de Sint-Rumoldusstraat. Het kruispunt wordt dan afgesloten. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio