Vogue mikt op diversiteit en zet modellen met albinisme in de kijker

Foto: Vogue/IG

Mode

Vogue mikt op diversiteit en zet modellen met albinisme in de kijker

Print
De modewereld heeft steeds meer oog voor diversiteit in de branche. Dat bewees zowel de Portugese als Italiaanse editie van Vogue dit voorjaar. Beide bladen zetten een model met albinisme in de kijker, respectievelijk de Zuid-Afrikaanse Thando Hopa (15) en de Britse Kimberley Leech (15).

De Zuid-Afrikaanse Thando Hopa (15) lijdt aan albinisme en heeft geschiedenis geschreven. Ze was het eerste model met de huidaandoening die de cover van Vogue, de Portugese editie, mocht sieren. Het modeblad heeft ook in andere landen samengewerkt met modellen die aan de huidziekte lijden. De Britse Kimberley Leech mocht poseren voor de Italiaanse Vogue en trok zo de aandacht van sterrenfotografe Nicola Favaron.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue Portugal (@vogueportugal) on


In een recent interview met de BBC zegt Leech trots te zijn op hoe ze eruitziet. “Ze noemden me vroeger een omgekeerde Oreo. Toen dacht ik bij mezelf: ‘zo’n woorden zijn enkel kwetsend als je er waarde aan geeft.’ Ik wil aan iedereen met een beperking tonen dat je kunt bereiken wat je maar wilt, zolang je er maar hard genoeg naar streeft.”
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kimberley leech (@kimleech_zebedee_model) on


Leech raakte naar eigen zeggen geïnspireerd om modellenwerk te gaan doen dankzij Winnie Harlow. Het Canadese model, dat de zusjes Hadid tot haar vriendenkring mag rekenen, heeft de huidaandoening vitiligo. Door deze auto-immuunziekte verdwijnen de pigmentcellen in huid en haar. De 24-jarige maakt vandaag onder meer het mooie weer op de catwalk van verschillende grote modehuizen en mocht al een setje vleugels van Victoria’s Secret aantrekken.

NIET TE MISSEN