DISCUSSIE. Premier Calvo, zou jij het zien zitten?

Foto: Photo News

DISCUSSIE. Premier Calvo, zou jij het zien zitten?

Wordt Kristof Calvo de volgende premier? Lang niet zeker, maar bij een linkse regering na de verkiezingen wordt het een mogelijkheid. En daarom is het nu al de grootste nachtmerrie van Bart De Wever, die namens de N-VA waarschuwt voor een ‘belastingtsunami’ die op de burger af zal komen.

“Vlaanderen zou gedomineerd worden door een Franstalig volksfront van links en zelfs extreemlinks. Met het vermaledijde Ecolo dat bijna een communistische partij is.” Dat is het gevreesde scenario waar Bart De Wever op vooruitblikt als er stemmen van rechts naar links zouden vloeien en de linkse partijen aan zet zijn.

De Wever creëert dan meteen het vijandbeeld van premier Kristof Calvo, een situatie die hij hoedanook wil vermijden. Is het doorzichtig om die strategie te volgen of net heel slim? En wat zou jij vinden van kuitenbijter Kristof Calvo als machtigste man van het land? Het lijkt typisch De Wever om op die manier de politieke kaarten te schudden. Maar mogelijk spreekt hij er de onbesliste kiezer mee aan.

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een aantal reacties wordt vrijdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Lees meer verkiezingsnieuws