Café moet drie maanden sluiten wegens drugshandel

De vangst na de controle in het café: hasj (rechtsboven) en een grote som geld die verstopt zat. Foto: Lokale Politie Antwerpen

Café moet drie maanden sluiten wegens drugshandel

Print
Antwerpen / Antwerpen 2060 -

Een café in de Lange Beeldekensstraat moet drie maanden sluiten, tot en met 23 juli. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA), het college bevestigde donderdag zijn besluit. In het café legde de politie drugshandel bloot. Er werd hasj verhandeld.

De politie vernam dat er vanuit het café drugs werden verkocht en hield toezicht op de zaak. Vier personen werd gecontroleerd nadat ze het café zeer kort hadden bezocht. Alle vier bleken ze hasj op zak te hebben, die ook nog eens identiek verpakt was. Twee van hen verklaarden dat ze de hasj in het café hadden gekocht.

Daarna ging de politie over tot controle van de zaak met een drugshond. In het café waren maar vijf personen aanwezig. Daarbij de zaakvoerder en een man die achter de bar stond en valselijk beweerde dat hij vennoot was. Van de vijf aanwezigen had maar één iemand een drankje bij zich, in de kassa vond de politie maar 7,69 euro terug.

In een deurstijl die professioneel was gemanipuleerd en met magneten werd bevestigd, werd meer dan 22 gram hasj gevonden. De hasj was in kleinere eenheden verpakt op dezelfde manier als bij de gecontroleerde personen. Ook in de gewelven van de kelder werd nog hasj gevonden die op dezelfde manier verpakt was.

Na deze controle werden de zaakvoerder, de zogenaamde vennoot en één klant die aangeduid werd als de drugdealer gearresteerd en voorgeleid. De zaak werd verzegeld.

“De vaststellingen van de politie tonen duidelijk aan dat het café enkel dienst doet als uitvalsbasis voor drughandel. Aangezien dit gebeurde met medeweten en actieve betrokkenheid van zowel de zaakvoerder als de zogenaamde vennoot, is een sluiting van drie maanden noodzakelijk om de drughandel te ontmoedigen en de openbare veiligheid te garanderen”, stelt Johan Vermant, woordvoerder van de burgemeester.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio