© Dirk Vertommen

Jaar cel met uitstel voor messentrekker die Mechels politiebureau binnenviel

De man die op nieuwjaarsdag het politiecommissariaat van Mechelen binnenviel met een slagersmes, is door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld tot een jaar cel met uitstel. De man werd beschuldigd van poging doodslag, maar die feiten werden geherkwalificeerd tot bedreigingen.

De 24-jarige Spanjaard kwam op nieuwjaarsdag in de vooravond de politiepost aan de Frederik de Merodestraat in Mechelen binnen met een slagersmes en riep dat hij de gevangenis in wilde. De onthaalmedewerker van dienst kon zijn loket tijdig afsluiten, een bezoeker kon het onthaal verlaten voor de politie tussenbeide kwam. Enkele agenten probeerden de man eerst tot overgave te dwingen door hun vuurwapen te trekken. Uiteindelijk werd hij overmeesterd met pepperspray. Er vielen geen gewonden bij het incident.

De man beweert dat hij helemaal niemand wilde verwonden, maar op zoek was naar hulp, hij kampt met drugs-en alcoholproblemen. “Ik had in die periode een slechte familiale situatie met veel ruzie thuis en de situatie werd me te veel”, verklaarde hij. “Ik had voor de feiten al een afspraak gemaakt met een psychologe en wil die therapie zo snel mogelijk aanvatten.”

Zijn advocaat meende dat de feiten moeten geherkwalificeerd worden naar “bedreigingen” in plaats van “poging doodslag”. “Er is geen constructief element aanwezig voor doodslag, hij had een mes maar heeft niet uitgehaald of niemand geraakt. Hij moet nu zo snel mogelijk uit de cel, zodat hij met de therapie kan starten”, pleitte mr Jan De Man. Een stelling die de rechtbank volgde in haar vonnis. De man kreeg een jaar met uitstel.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio