Vijf personen schuldig bevonden aan inbraken in Willebroek

Foto: DBA

Vijf personen schuldig bevonden aan inbraken in Willebroek

Print
Willebroek -

De strafrechter in Mechelen heeft vijf personen schuldig bevonden aan verschillende inbraken en pogingen daartoe. Feiten die zich in Willebroek maar ook in Puurs-Sint-Amands en Bornem afspeelden. De vijf liepen straffen op van zes maanden tot twee jaar.

Eind mei 2017 werd er een inbraak vastgesteld in Willebroek. De politie vond vingerafdrukken terug van een minderjarig meisje uit het Brusselse. Op het adres van het meisje stond ook een auto ingeschreven die door de ANPR-camera’s aan verscheidene inbraken kon worden gelinkt. Volgens het Openbaar Ministerie werd er steeds een deur geforceerd en werden er vooral juwelen gestolen.

In eerste instantie werden vier verdachten opgepakt. Zij vroegen te vrijspraak. Enerzijds vond advocaat Kris Masson dat de kans op een eerlijk proces was geschonden. “Er is sprake van een illegale telefoontap, er liep één ander mis tijdens het tolken en deze zaak moest eigenlijk door een Franstalige rechtbank worden behandeld. Advocaat Frédéric Thiebaut vond dat er te weinig bewijzen waren in de zaak. “Geen camerabeelden, geen voetafdrukken en bovendien is er bij de huiszoeking niets gevonden”, zei hij.

Kort nadat de vier in het vizier van de politie waren gekomen, werden er nog twee personen opgepakt. Er werd aan een link gedacht, maar heel snel bleek dat de twee afzonderlijk van de vier werkten. Uiteindelijk oordeelden de drie rechters van de correctionele rechtbank dat vijf van de zes schuldig waren. De zesde is vrijgesproken.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio