© Getty Images/iStockphoto

Mechelse bendeleden veroordeeld voor drugshandel

De Mechelse correctionele rechtbank heeft 17 leden van een bende veroordeeld voor een omvangrijke drugshandel. De bende, waarin verscheidene Mechelaars zaten, dealde drugs en had haar hoofdkwartier in Brusselse hotels. Er werden straffen tussen drie maanden en drie jaar opgelegd.

Theo Derkinderen

Het onderzoek naar de bende startte in 2017. Bij het afluisteren van telefoons, hoorden de speurders dat een 28-jarige Mechelaar vanuit de gevangenis opdrachten gaf aan kompanen om drugs te verkopen. “Snel werd duidelijk dat er op grote schaal drugs werden verkocht. Opvallend: de bende handelde niet vanuit Mechelen, maar vanuit twee hotels in het Brusselse”, zei de openbare aanklager. “De hotels werden geruime tijd in de gaten gehouden. Bij een huiszoeking werden er bijna driehonderd pakjes met cocaïne aangetroffen, maar ook een grote hoeveelheid cash geld, hasj en zelfs wapens.”

De bende deed er werkelijk alles aan om uit het vizier van de politie te blijven. Zo werd er van huurwagens gebruik gemaakt, werden de gegevens in de gps-systemen gewist. “Koeriers brachten de drugs tot bij de klanten. Maar ze dealden bijvoorbeeld niet in Mechelen, maar wel in kleinere gemeenten zoals Merchtem, Denderleeuw, Ternat en Buggenhout.”

De rechtbank oordeelde dat de drie mannen die door het parket als leider werden aanzien, enkel als deelnemer aan de organisatie schuldig werden bevonden en niet als leider. De man en de firma die de wagens verhuurden werden vrijgesproken. Tegen een beklaagde, die verstek liet gaan, werd de onmiddellijke aanhouding aangesproken.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio