Overlast tijdens heraanleg voet- en fietspaden Edegemsestraat wordt beperkt

Een fietser ontwijkt een put in het fietspad. Dat is binnenkort afgelopen. Foto: MARC DE SWERT

Overlast tijdens heraanleg voet- en fietspaden Edegemsestraat wordt beperkt

Print
Mortsel -

Nadat bewoners en handelaars bezwaren hadden geuit over de geplande heraanleg van de voet- en fietspaden in de Edegemsestraat (en vooral de timing daarvan), stelde het stadsbestuur, in overleg met de aannemer, een nieuw stappen- plan op.

De werkzaamheden zullen daardoor in kleinere fases verlopen. Vanaf maandag 29 april tot half juli wordt er in stappen gewerkt vanaf de Molenlei tot op de Mechelsesteenweg. Na het bouwverlof starten de werken aan de overzijde van de straat, vanaf de Mechelsesteenweg tot in de Armand Segerslei. Daardoor zal het niet meer nodig zijn om vijf maanden eenrichtingsverkeer in te voeren. Afhankelijk van de vorderingen zal dat plaatselijk en tijdelijk nog wel nodig zijn. Gemotoriseerd verkeer is dan alleen toegelaten vanaf Mortsel, richting Edegem. Voor fietsers komt langs de werfzone een aparte rijstrook, zodat die steeds in beide richtingen kunnen blijven rijden. De bussen van De Lijn zullen in de hele periode alleen de haltes richting Edegem bedienen. Andere haltes worden omgeleid via de Mechelse-steenweg.

Sophie Hermans, algemeen directeur van het stadsbestuur, benadrukt dat het niet mogelijk is om exacte data te koppelen aan de verschillende fases van de wegenwerken, omdat die altijd afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

Wie extra vragen heeft, kan steeds terecht via stadsprojecten@mortsel.be of 03.444.18.09

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio