Moddergevecht tussen looplegendes Mo Farah en Haile Gebrselassie na hotelincident: nalatigheid bij diefstal en “onrespectvol gedrag”

Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee absolute grootheden van het afstandslopen, vochten woensdag een moddergevecht uit. De Brit beschuldigde de Ethiopiër eerst van nalatigheid bij een diefstal in een hotel van Gebrselassie in Ethiopië, waarop die repliceerde dat Farah het hotel verliet zonder te betalen, zich onrespectvol gedroeg en zelfs een andere atleet aanviel.

Woensdag vond de persconferentie plaats in aanloop naar de London Marathon, waar Europees recordhouder Sir Mo Farah het zondag opneemt tegen een andere grootheid, de Ethiopische wereldrecordhouder Eliud Kipchoge. Zonder dat hij er een vraag over kreeg, begon Farah over een incident op trainingsstage in Ethiopië. Hij zou in een hotel waarvan Haile eigenaar is naar eigen zeggen bestolen zijn van een hoop geld in vier verschillende munteenheden, in totaal goed voor 2.985 euro, twee telefoons en een kostbaar horloge. Farah liet weten “ontgoocheld te zijn in Gebrselassie, omdat hij er niks aan deed”. De Brit verbleef in het hotel samen met zijn Belgische trainingspartner Bashir Abdi, die zondag eveneens van start gaat in Londen.

Het antwoord van Haile, in een persbericht, liet niet lang op zich wachten. “Farah maakte geen gebruik van onze kluisjes voor grotere geldsommen”, begon hij zijn betoog. “Bovendien stapten we meteen naar de politie, die uiteindelijk niks kon vinden en het onderzoek zonder resultaten afsloot.” Na de zakelijke kant van het verhaal gooide Haile er nog enkele beschuldigingen achteraan. “Farah verliet het hotel zonder te betalen, verschillende hotelmedewerkers klaagden over zijn onrespectvol gedrag en er was zelfs een klacht bij de politie omdat hij een atleet aanviel.”

Meer sportnieuws