© REUTERS

Haalt Andy Murray alsnog Wimbledon? Tennisser is “voorzichtig optimistisch” over comeback

Andy Murray hoopt deze zomer zijn comeback te maken. “Hij is voorzichtig optimistisch”, zegt zijn moeder Judy woensdag aan de BBC.

Murray brak in januari tijdens de Australian Open in tranen uit tijdens een persconferentie. De tweevoudig olympisch kampioen en winnaar van drie grandslams zei dat de pijn aan zijn heup niet meer te harden was. Hij voegde eraan toe dat hij nog een laatste keer aan Wimbledon hoopte deel te nemen.

De 31-jarige Schot onderging eind januari in Londen een ingrijpende operatie en die bleek een succes. De tennisser liet vorige maand weten dat hij weer pijnvrij op de baan kon staan. Volgens Judy Murray bestaat de kans dat haar zoon deze zomer weer aanknoopt met de competitie. “Het is nog vroeg dag en we moeten nog wat afwachten”, zegt ze. “Ik denk dat hij voorzichtig optimistisch is over een terugkeer op de courts ergens deze zomer.”

Wimbledon wordt gespeeld van 1 tot 14 juli. Murray schreef het prestigieuze grastoernooi in 2013 en 2016 op zijn naam. Hij won er in 2012 ook olympisch goud.

Meer sportnieuws