© RR, Joren De Weerdt

Joachim Van der Auwera nieuwe voorzitter van Groen Heist

De gemeenteraadsverkiezingen hebben uiteindelijk gezorgd voor een deelname van Groen aan het bestuur van Heist-op-den-Berg. De partij kiest nu voor een nieuwe voorzitter om de komende jaren vorm te geven.

Bert Provoost

Sarah Wouters van Groen werd de nieuwe schepen van Ruimtelijke Ordening, Klimaat, Milieu, Duurzaamheid, Thuiszorg en WZC Berkenhof. “Samen met mij zetelt ook Bart Van Asten in de gemeenteraad. Omdat we bij Groen liever niet cumuleren, nam Bart dan ook heel consequent ontslag als voorzitter van Groen Heist-op-den-Berg. De interne verkiezing die daarop volgde, schoof Joachim Van der Auwera naar voor als nieuwe voorzitter”, zegt Sarah Wouters.

“Bart Van Asten was een sterke voorzitter die Groen weer op de kaart zette in Heist-op-den-Berg. Nu ik hem opvolg, hoop ik deze groei voor Groen nog te versterken. Aan inzet zal het alvast niet ontbreken”, aldus Joachim Van der Auwera. “Verder zal het een opdracht zijn om als groep Bart en Sarah maximaal te ondersteunen zodat we een sterk beleid kunnen neerzetten.”

Bij de komende Vlaamse verkiezingen zal schepen Sarah Wouters Heist-op-den-Berg vertegenwoordigen vanop de dertigste plaats op de Vlaamse kieslijst.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio