© rr, dvd

Vriend van vrouw die zichzelf in de voet schoot, geeft zich aan

Moufdi R. (27) heeft zich aangegeven, zo bevestigt zijn advocaat Tim Smet. Hij werd opgepakt naar aanleiding van de wapenvondst bij zijn vriendin Birgit S. (20), aan de Verbrandendijk in Zwijndrecht. De man zal donderdag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd. “Hij beroept zich op zijn zwijgrecht”, aldus zijn advocaat.

vdaa, jtp

Vrijdag belde Birgit S. de hulpdiensten omdat ze met een handvuurwapen haar teen eraf had geschoten. In haar appartement werd echter een heus wapenarsenaal gevonden: ontstekingsmechanismen, acht granaten, munitie, explosieven en vier operationele vuurwapens werden er aangetroffen, zo bevestigt het parket. Ook lag er om en bij de vijftien kilogram cocaïne en een aanzienlijke som cash geld.

De politie ging op zoek naar Moufdi R., de vriend van Birgit S. De 27-jarige Moufdi R. verscheen de afgelopen jaren verschillende keren voor de rechtbank, onder meer in een drugsdossier en een keer wegens verboden wapenbezit. Het is nog niet duidelijk of de wapens in het appartement aan de Verbrandendijk van Moufdi R. zijn. De federale gerechtelijke politie bekijkt of er mogelijk een link is met een of meerdere van de tientallen geweldfeiten binnen het Antwerpse drugsmilieu de voorbije maanden en jaren.

S. verschijnt vrijdag voor de raadkamer, die dan beslist of ze langer aangehouden blijft.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio