Aangeboden door Fidea

© Shutterstock.com

Op zoek naar een veilig alternatief voor het spaarboekje?

De verzekeringsbemiddelaar is voor veel mensen niet de eerste persoon aan wie ze denken voor spaar- en beleggingsadvies. Nochtans biedt hij een aantal oplossingen aan die veilig zijn, aangepast aan je wensen en behoeften én gericht op de lange termijn.

De verzekeringsmakelaar, adviseur van je levenWanneer ga jij langs bij je verzekeringsbemiddelaar? Wanneer je een nieuwe auto hebt aangeschaft, een woning hebt gekocht, gebouwd of verbouwd, of misschien wanneer je met vragen zit over je hospitalisatieverzekering. Vaak op kantelpunten in je leven dus. Met als gevolg dat je verzekeringsbemiddelaar je eigenlijk heel goed kent. Hij weet wat je doet, waar en hoe je woont, wat je gezinssituatie is, hoe je tegenover risico’s staat en hoe je je voorbereidt op later. De verzekeringsbemiddelaar denkt per definitie met je mee op de (heel) lange termijn. Hij is onafhankelijk, kan met kennis van zaken verschillende producten met elkaar vergelijken en stelt oplossingen samen op maat van jouw behoeften. Die oplossingen zijn veel beter, doordachter en kwaliteitsvoller dan wat je zelf surfend op het internet zou kunnen vinden. Maar een verzekeringsbemiddelaar is ook een financieel expert. Hij heeft alles in huis om nog verder te groeien in zijn rol als adviseur van je leven.

Financiële productenOndanks de lage rente blijft de hoeveelheid geld op Belgische spaarboekjes records breken. Veel Belgen kijken de kat uit de boom. Sparen brengt niets op, maar beleggen in tijden waarin de beurs bokkensprongen maakt, spreekt maar een heel select clubje mensen aan. De meeste mensen hebben een defensief profiel: ze houden niet van (veel) risico met het geld waarvoor ze doorgaans hard hebben gewerkt. Nochtans bestaan er alternatieven voor sparen die hogere opbrengsten bieden waarbij ook het risico beperkt kan worden: denk aan spaar- en beleggingsverzekeringen, waarbij de premies die je stort belegd worden in tak 21- en tak 23-levensverzekeringen (of een combinatie van beide) volgens het risico dat je wil nemen.

Het grote misverstand over fondsen is dat ze per definitie dynamisch zijn, dat ze dus enkel met een hoog risico op verlies een zeker rendement kunnen beloven. Dat klopt niet. Fondsen zijn er voor elk profiel, ook voor behoedzame, defensieve beleggers. Belangrijk daarbij is de correcte bepaling van je profiel. Je verzekeringsbemiddelaar is goed geplaatst om dat samen met jou te bepalen. Hij kent je goed en kan vanuit je schadeverzekeringen de link leggen naar levensverzekeringen en andere beleggingsoplossingen.

KantelmomentenLoop dus niet alleen langs bij je verzekeringsbemiddelaar wanneer je een nieuwe auto aanschaft of een huis koopt of bouwt, maar ook op andere kantelmomenten in je leven: de geboorte van een kind, een loonsverhoging, een schenking, een erfenis. Momenten waarop je denkt aan later en mogelijk middelen voor de lange termijn in een veilig product wil investeren. Fidea heeft hiervoor een aantal oplossingen ontwikkeld waar je verzekeraar je meer over kan vertellen.

Spaar- en beleggingsproducten als sterker alternatief dan het bancaire aanbod? Vind hier een bemiddelaar in je buurt. »