© dige

KV Mechelen wint laatste oefenpot, De Camargo en Engvall vieren geslaagde comeback

KV Mechelen werkte woensdag zijn laatste oefenwedstrijd af in aanloop naar de bekerfinale. Na de 3-0-nederlaag van twee weken geleden, waren de rollen nu omgekeerd. Storm, Schoofs en de wederoptredende De Camargo zorgden na rust voor het verschil.

dige

Net als in de vorige ontmoeting tussen Mechelen en Lokeren was opnieuw behoorlijk wat volk naar Daknam afgezakt. De meeste Mechelse bestuursleden stuurden hun kat. Ook Lokeren-preses Roger Lambrecht was wegens gezondheidsredenen afwezig. Wel van de partij: Jess Thorup en zijn kompanen. De Gentse technische staf kwam scouten met het oog op de bekerfinale van volgende week.

De 22 tenoren gingen opvallend fel in duel. De Witte ging fors door op Ben Harush. Tainmont kreeg een gele kaart onder de neus geduwd na een stevige tussenkomst op Skulason.

Minuten voor Engvall en De Camargo

Engvall, voor het eerst weer tussen de lijnen na zijn hielblessure, liet zich het meest opmerken aan bezoekerszijde. Toch was het vooral Lokeren dat de wet dicteerde. De Waaslanders zetten voortdurend hoog druk, waardoor de withemden nauwelijks aan uitvoetballen toekwamen. Verrips moest zich onderscheiden op pogingen van Ben Harush en Musona.

Na rust loste De Camargo, die andere Malinwa-aanvaller die terugkeerde uit blessure, Engvall af. Het duurde dan ook niet lang vooraleer Storm zijn maatje voorin vond. De Belgische Braziliaan kwam net te laat om het leer in doel te schuiven. Storm schakelde een versnelling hoger. De winger kapte goed naar binnen, en liet Verhulst vervolgens kansloos. Dat deed even later ook Schoofs. De Limburger krulde met een vrijschop de bal haarfijn in de winkelhaak.

Verrips is niet te kloppen

Peyre liet nog dé kans op de 0-3 liggen, terwijl Verrips aan de overkant Marecek met een geweldige redding van een doelpunt hield. De Nederlandse goalie is klaar voor het Gentse aanvalsgeweld, zoveel is duidelijk.

Ook De Camargo liet zien waarom hij er dit seizoen al zeventien in het mandje legde. De ex-Rode Duivel kopte de 0-3 binnen, meteen ook de eindstand. KV kan met vertrouwen aftellen naar volgende week woensdag.

Met vertrouwen

Niet verwonderlijk dus dat de manschappen van Vrancken met een goed gevoel van het veld stapten. In het bijzonder Engvall en De Camargo, het duo stond voor het eerst na hun blessure weer tussen de lijnen. Engvall, hersteld van een letsel aan de hiel, nam de eerste 45 minuten voor zijn rekening. “Ik merkte dat ik nog wat langer kon doorgaan, dat stelt me wel gerust”, analyseerde de Zweed zijn optreden. “Diep in de spits is natuurlijk een positie waar ik niet zo vaak speel, maar het lukte best aardig. Het balgevoel moet na drie weken in de gym wel nog wat terugkomen. Eén intensieve trainingsweek richting de finale is weinig, maar ik heb een heel seizoen in de benen zitten. Ik leef met vertrouwen toe naar volgende woensdag.”

Hetzelfde kan gezegd worden van zijn aanvalspartner. “Mijn knie heeft goed standgehouden”, zei De Camargo. “Zes weken na de blessure moet je toch wat voorzichtigheid inbouwen.”

Laatste angst overwinnen

De Mechelse topschutter pikte meteen zijn doelpuntje mee. “Het waren best wel 45 vermoeiende minuten. Dit warme weer zijn we hier in België niet meer gewend (lacht). Het is nu zaak om er 100 procent tegenaan te gaan en die laatste angst die nog in het lijf zit te overwinnen.”

Doelpunten: 53’ Storm 0-1, 60’ Schoofs 0-2, 83’ De Camargo 0-3

Opstelling KV Mechelen

Eerste helft: Verrips – Peyre, Swinkels, Mera, Bijker – Tainmont, Van Damme, De Witte, Storm – Schoofs, Engvall

Tweede helft: Verrips – Peyre, Swinkels, Mera (63’ Corryn), Bijker (76’ Togui) – Tainmont (76’ Kaya), Van Damme, De Witte (76’ Cornet), Storm (63’ Matthys) – Schoofs, De Camargo

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws