© Stad Mechelen

Slechtvalkjes geboren in nest op Sint-Romboutstoren

In een nest van slechtvalken op de Sint-Romboutstoren in Mechelen zijn al twee jongen geboren. Ze zijn te volgen via een livestream.

Sven Van Haezendonck

Het nest van het koppel slechtvalken, een beschermde diersoort in ons land en verzot op wilde stadsduiven, bevindt zich aan de westkant van de toren en bevat drie eieren. “Het voorbije paasweekend werden al twee van de drie jongen geboren”, zegt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Milieu. Via een livestream kon je de geboorte volgen.

Nu is het wachten op het uitkomen van het laatste kuiken en het uitvliegen van de jonge vogels na een zestal weken. Na twee tot drie maanden zijn de vogels volwassen en verlaten ze het leefgebied van hun ouders.Op maandag 13 mei om 19u15 worden de jongen geringd. Een specialist daalt dan af en benadert de jongen heel voorzichtig benaderen. De hele operatie is te volgen van op de Schoenmarkt.

Vogelspotmomenten

Op woensdag 8 mei, op zaterdag 11 mei en op zaterdag 25 mei organiseert Natuurpunt in samenwerking met Visit Mechelen drie vogelspotmomenten, waarbij geïnteresseerden met telescopen vanaf de Schoenmarkt het nest kunnen bewonderen en daarbij ook uitleg krijgen van een vogelkenner.

De livestream kan je vinden op www.mechelen.be/slechtvalk.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio