© Photo News

Italiaan Fausto Masnada verrast favorieten in derde rit Ronde van de Alpen met late aanval

De 25-jarige Italiaan Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec) heeft woensdag de derde etappe van de Ronde van de Alpen (2.BC) gewonnen. Met een late aanval verraste hij de grote namen. De Rus Pavel Sivakov (Team Sky) blijft leider.

De derde rit tussen Salorno en Baselga di Pine was met zijn 106 km de kortste van de vijfdaagse, en net als op de eerste dag ging het constant omhoog en bergaf in het middengebergte. Van een vroege vlucht van twaalf renners bleek de Fransman Elie Gesbert de beste, maar ook hij werd bijgehaald in de laatste tien kilometer, waarin het bijna constant bergop liep.

In de lastige finale kruisten de grote namen de degens: Vincenzo Nibali en Rafal Majka plaatsten enkele versnellingen, maar viervoudig Tourwinnaar Chris Froome hield alles bij elkaar in dienst van zijn 21-jarige ploegmaat Sivakov. Toen de voor het klassement ongevaarlijke Masnada zijn kans zag op anderhalve kilometer van de finish, reageerde Froome niet. Masnada had op de streep vier seconden voorsprong op de achtervolgers, waar Tao Geoghegan Hart de sprint won van Majka en Nibali.

In het klassement heeft Sivakov nu acht seconden voorsprong op Jan Hirt en 23 op Mattia Cattaneo. Die verdedigt hij donderdag in de vierde etappe tussen Baselga di Pine en Cles, die het peloton over 134 kilometer en twee lange Alpenbeklimmingen voert. De Ronde van de Alpen eindigt vrijdag.

Meer sportnieuws