© AFP

Thierry Neuville start met zijn WK-auto in BK rally van Ieper: “Voor mezelf is het leerrijk om de Ieperse baantjes te temmen”

Eind juni wordt in de Westhoek de Ypres Rally georganiseerd, de zesde manche van het BRC. Behalve de Ypres Rally wordt er ook de Historic Ypres Rally, de Classic Ypres Rally en de Ypres Rally Masters georganiseerd. Die wedstrijden staan open voor de oude en huidige WRC’s. Thierry Neuville bevestigde vandaag zijn deelname aan de Rally Masters. Voor het eerst zal hij met zijn wagen waarmee hij deelneemt aan het WK rally actief zijn op de Belgische wegen.

De Ypres Rally is al jaren één van de meest populaire wedstrijden van het land. In het verleden stonden vaak buitenlandse toprijders aan de start. De wedstrijd stond ook enkele jaren op de kalender van het Europees kampioenschap. Sinds enkele jaren is dat niet meer het geval. De wedstrijdleiding probeert te innoveren, de wedstrijd compacter en meer op maat van het publiek te organiseren. De Rally Masters zijn daar het jongste voorbeeld van. Thierry Neuville stond al enkele keren aan de start van de rally van Ieper, maar nooit met zijn wagen uit het WRC. Dit jaar is dat wel het geval en start de winnaar van vorig jaar met de Hyundai i20 Coupe WRC.

“Opnieuw in Ieper rijden met de R5 dat zou weinig nieuws gebracht hebben voor de fans”, legde Thierry Neuville uit. “We hebben vorig jaar de wedstrijd gewonnen. Wat zouden we meer kunnen doen? Anderzijds willen we heel graag van de partij zijn in Ieper, want het is erg fijn om voor onze fans in eigen land te rijden. Het enthousiasme van onze supporters was vorig jaar in Ieper fantastisch. Daarom komen we opnieuw aan de start in Ieper, maar deze keer wel met de Hyundai i20 Coupé WRC. Vorig jaar hebben Nicolas en ik ons al afgevraagd hoe het zou zijn om op het Ieperse parcours met de WRC te rijden. Het parcours is heel specifiek, met diepe coupures, en ook erg snel. Het zal een uitdaging zijn om hard te gaan met onze Hyundai i20 Coupé WRC. We gaan misschien een stukje competitiegevoel missen omdat we niet strijden tegen de andere R5’s, maar zo kunnen we de fans extra vermaken. Voor mezelf is het in elk geval leerrijk om ook de Ieperse baantjes te temmen met de WRC. We gaan een hoog tempo rijden, zonder onnodige risico’s te nemen. Het wordt mooi voor de fans.”

Superstage, de organisator van de Renties Ypres Rally en van deze Ypres Rally Masters, is verheugd dat Thierry Neuville opnieuw aan de start komt. “De voorbije jaren hebben we gemerkt hoe populair Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul bij de Belgische rallyfans zijn”, aldus Jan Huyghe, Marketing & Sales Director van Superstage. “Het is een eer om hen aan de start van de eerste Ypres Rally Masters te verwelkomen. De Ypres Rally Masters is een nieuwe wedstrijd die verreden wordt over 12 verschillende klassementsproeven (5 vrijdag, 7 zaterdag), goed voor 143 km tegen de tijd.”

MEER OVER Thierry Neuville

Meer sportnieuws