Unieke kans: bezoek interieur Begijnhofkerk in de stellingen

Volgende maand kan je het interieur van de Begijnhofkerk bezoeken. Foto: Sven Van Haezendonck

Unieke kans: bezoek interieur Begijnhofkerk in de stellingen

Print
Mechelen - De stad Mechelen organiseert op vrijdag 17 en op zaterdag 18 mei voor het eerst geleide bezoeken op de stellingen in het interieur van de Begijnhofkerk. De barokke parel is momenteel volop in restauratie. Reserveren kan vanaf vrijdag 3 mei.

De restauratie ging in het najaar van 2017 van start en draait momenteel op volle toeren. Wie ouders is dan 12 jaar en geen hoogtevrees heeft, kan samen met een gids de werken op de stellingen van heel nabij bekijken. “Nu ze ver gevorderd zijn en de stellingen in het grootste deel van de kerk zijn geplaatst, willen we de Mechelaar graag een inkijk geven in de transformatie tot de kleurrijke kerk van weleer”, zegt Koen Anciaux (Vld-Groen-m+) schepen van Monumentenzorg.

Met forse steun van de Vlaamse overheid investeert de stad ruim 2,2 miljoen euro in de interieurrestauratie. Omstreeks 2021 moet ze afgerond zijn. Na een bezoek aan de stellingen kan je op zaterdag 17 en op zondag 18 mei ook kort even een kijkje nemen in een van de twee schildersateliers. Op zaterdag zijn er gidsbeurten vanaf 13 tot en met 16u, op zondag van 10 tot en met 16u.

Inschrijven is verplicht en kan vanaf 3 mei via UiT in Mechelen. Dat kan zowel aan de balie als online.   

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio