© Photo News

Wereldkampioene Anna van der Breggen voor de vijfde keer op rij de beste in de Waalse Pijl voor vrouwen

Wereldkampioene Anna van der Breggen toonde zich voor het vijfde jaar op rij de beste in de Waalse Pijl voor vrouwen. De Nederlandse haalde het voor haar landgenote Annemiek van Vleuten en de Deense Langvad. Met ook nog Vos en Vollering op plaatsen vier en vijf bezette Nederland vier van de vijf plaatsen in de top vijf.

g,vdl/debn

De manier waarop de Nederlandse het haalde, was een exacte kopie van haar vier voorafgaandelijke zeges. De beslissing viel zoals steeds op de Muur van Hoei waar Kasia Niewiadoma, de winnares afgelopen zondag van de Amstel Gold Race, als eerste versnelde. Maar de Nederlandse vrouwen namen al snel het commando over. Van der Breggen, zondag nog uit de wielen gereden op de laatste beklimming van de Cauberg, duldde geen tegenstand en snelde naar haar vijfde zege in de Waalse Pijl, vooral Van der Vleuten en haar Deense Boels-Dolmans-ploeggenote Langvad. Julie Van de Velde (Lotto-Soudal) was beste landgenote op een veertiende plaats.

Wereldkampioene Anna van der Breggen zette voor de vijfde keer op rij de Waalse Pijl naar haar hand. “Het voelt goed om hier te winnen. Het is ook een teamoverwinning want we hebben hier echt goed gereden. Anika Langvad eindigt derde. Zij rijdt heel goed om uit het mountainbiken te komen. Verder ben ik echt blij met hoe we als team reden. Ze hielden me goed uit de wind en dat was belangrijk want er stond wel wat wind!”

De wedstrijd was niet live op tv, net zoals Luik-Bastenaken-Luik zondag. “Dat is heel spijtig. Wij willen ons echt tonen aan de buitenwereld. Het gevecht om de overwinning was al voordat de uitzending begon, met de laatste beklimming van de Muur van Hoei, dus. Voor de laatste ronde was het al hectisch in het peloton, dat maakte het zeker niet makkelijker. Er waren ook al enkele aanvallen in de lokale rondes, maar die konden we goed counteren.”

Na vijf overwinningen moet Van der Breggen toch een geheim hebben? “Dat heb ik zeker niet. Elke race is anders en dat zag je vandaag ook weer. De finish ligt wel op dezelfde plaats, dus op den duur ken je de aankomst wel en die ligt me. Beter dan de Amstel Gold Race. Zondag is het Luik-Bastenaken-Luik en die heeft een nieuwe aankomst. Ik kijk ernaar uit om die te gaan verkennen. Het is een mooie wedstrijd met stevige beklimmingen. Misschien moeten we wel eens van tactiek gaan veranderen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws