Malinwa-supporters reageren op uitspraken Francis Vrancken: “Onze club staat hier boven”

De strafvorderingen van het bondsparket in Operatie Propere Handen laten ook de supporters van KV Mechelen niet onberoerd. Woensdagmiddag reageerde supportersclub Malinwa VZW via Facebook op de uitspraken van Beerschot Wilrijk-eigenaar Francis Vrancken: “Onze club staat hier boven.”

tsfn

Met een Facebook-post stuurde Malinwa VZW, het overkoepelend supportersorgaan van de club, een reactie op de uitspraken van Francis Vrancken de wereld in. Die laatste liet eerder al verstaan dat de voorgestelde straf voor KV Mechelen “heel goed nieuws is voor de hele Beerschotfamilie.”

LEES OOK. Francis Vrancken, eigenaar van Beerschot Wilrijk: “1A komt nu wel erg dichtbij”

Eerdere uitspraken

Die uitspraken zetten kwaad bloed bij de supporters van KV Mechelen, maar die besloten sereen te reageren. De Kakkers staan naar eigen zeggen achter het feit dat de club zich niet laat verleiden om in te gaan op insinuaties en beschuldigingen door anderen: “Toch zijn we het een beetje moe aan het worden dat sommige mensen van andere clubs een platform blijven krijgen met slechts één reden, het eigenbelang.”

Naast de recente reactie van Francis Vrancken doelen de KV-supporters ook op eerdere uitlatingen. “Met als orgelpunt de uitspraken van de voorzitter van Beerschot Wilrijk net voor de promotiefinale. Nu heeft de procureur van de bond een vordering uitgesproken en op hetzelfde moment voelen de voorzitter en ondervoorzitter en advocaat van dezelfde club die het sportief niet haalde, de drang om weeral uit te pakken met een aantal uitspraken.”

“Hoe zou de heer Damen zich gedragen in onze plaats?”

“Onze club staat hier boven en zal niet ingaan op deze pogingen om procedures te beïnvloeden nog voor er een uitspraak is”, gaat het Facebook-bericht van de supportersclub verder. “Steeds weer vragen we ons af hoe de heer Damen zich zou gedragen mocht hij of zijn club het mikpunt zijn geweest van dit alles.”

“We kunnen ons er iets bij voorstellen, want hij is naast ondervoorzitter een zeer gewaardeerd advocaat die er niet voor terugdeinst om Syriëstrijders te verdedigen. Bij die laatste kon hij zich niet van de indruk ontdoen dat het proces al gevoerd werd in de media en dat dit een rechtsstaat onwaardig was.” Malinwa VZW wil ten slotte benadrukken dat eender wie te maken krijgt met een vordering het recht heeft op verdediging.

Lees hieronder het volledige Facebook-bericht van Malinwa VZW:

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws