© rr

Verdachte (19) van home invasion in Deurne opgepakt

Een 19-jarige Antwerpenaar is aangehouden door de onderzoeksrechter als verdachte van een home invasion bij een bejaarde vrouw op de Ter Rivierenlaan in Deurne. De man ontkent de feiten.

sare

De feiten dateren van 8 december 2018, die avond werd in een flatgebouw aan de Ter Rivierenlaan in Deurne op verschillende bellen gedrukt. Een van de bewoners opende de voordeur van het gebouw waardoor een toen nog onbekende man binnen geraakte. Op de zevende verdieping van het gebouw drong hij binnen in het appartement van een 81-jarige vrouw. De man eiste geld van zijn slachtoffer maar kon verjaagd worden door alerte buren, die hielpen hun bejaarde buurvrouw naar buiten waarop de dader het hazenpad koos.

Vorige maand kwam de overval nog aan bod tijdens de uitzending van opsporingsprogramma Faroek op VTM. Daar werd toen ook een robotfoto van de dader getoond. Het was uiteindelijk niet die foto die tot de arrestatie van de 19-jarige verdachte heeft geleid. “Hij kwam in beeld door telefonieonderzoek”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. De man werd vorige week door de onderzoeksrechter aangehouden, dinsdag bevestigde de raadkamer zijn aanhouding. “Hij ontkent op dit moment zijn betrokkenheid”, zegt het parket nog.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio