© Victoriano Moreno

Krijgt Primark binnenkort dan toch een webshop?

Hoewel ongeveer elk merk tegenwoordig een webshop heeft, blijft Primark vasthouden aan enkel zijn fysieke winkels. Nochtans doen er al een tijdje geruchten de ronde dat ze er binnenkort toch eentje zullen uitrollen. De winkelketen ontkent die voorlopig wel.

flb

Wie een jurk of trui op het oog heeft van Primark moet daar vandaag nog altijd voor naar een van de winkels gaan. In tegenstelling van heel wat andere ketens heeft het Ierse bedrijf nog steeds geen webshop. Heel wat fans vragen daar dan ook al lang om en vorige week doken geruchten op over een mogelijke lancering ervan.

De Britse tabloidkrant The Sun meldde in het kader van die geruchten dat CEO Paul Marchant in een overleg met de financiële groep Davy zou hebben meegedeeld dat ze een dergelijke service wilden lanceren. Bovendien klonk het dat “het uitrollen van een webshop Primark een onwaarschijnlijk voordeel zou opleveren”.

Een optie?

Toch ontkent de winkelketen bij monde van een woordvoerder die plannen bij die andere Britse krant The Independent. “We groeien sterk digitaal en kunnen rekenen op zo’n 14 miljoen volgers. Onze klanten kijken graag online naar onze aanbiedingen om die dan vervolgens in onze winkels te kopen. Op tijd en stond zullen we bekijken of een webshop een optie is, maar er zijn voorlopig geen concrete plannen.”

NIET TE MISSEN