© kma

© kma

1 / 2

Hinder aan 'blootgatters' voor vernieuwing ruwwaterleiding

Pidpa vervangt momenteel de ruwwaterleiding tussen het vliegveld van Malle en het Pidpa-centrum in Grobbendonk. De werf veroorzaakt momenteel hinder in Blommerschot in Malle. Auto's moeten een tijdje omrijden.

Kristin Matthyssen

Pidpa heeft al jaren een waterwinning op het vliegveld van Malle. De drinkwatermaatschappij zit daarom ook in het aankoopconsortium om mee een deel van het vroeger NATO-vliegveld van het leger aan te kopen. Omdat de ruwwaterleiding lekte, worden de buizen vervangen.

In Pulderbos en Pulle is er momenteel nog hinder op de Pulderdijk, waar de aannemer een beetje tegenslag had omdat het een vochtig gebied is. De diepe put in het midden van de Pulderdijk is intussen wel dicht, maar er is nu een nieuwe put voor de aansluiting Heirbaan-Pulderdijk.

De werkzaamheden zitten momenteel in de fase dat er ook hinder is in de buurt van het vliegveld. Zo werden betonstroken weggenomen aan Blommerschot in Malle, waardoor auto's moeten omrijden. De werf situeert zich aan natuurgebied De Kluis in de buurt van de zogenaamde 'Blootgatters', het vroeger naturistenterrein. Het verkeer zal hier nog een hele tijd moeten omrijden, omdat er nieuw beton moet worden gegoten en de droogtermijnen van beton gerespecteerd moeten worden. Ook het witte boskruis in Pulderbos staat momenteel middenin de werfzone. De kasseien zijn opgebroken en het sierhekje errond is deels verwijderd.

Enkele jaren geleden liet de gemeente Zandhoven de sokkel en het hekje nog restaureren. Pidpa maakt zich sterk alles te zullen herstellen. “Dat is de evidentie”, reageert woordvoerder Alain T'Seyen van Pidpa. “Alles wat wij openen, sluiten wij ook weer.”

De vervanging van de ruwwaterleiding is begroot op 120 werkdagen. De aannemer ligt nog op schema. Normaal is eind juni alles klaar.

(kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio