© rr

Team Casa Chiara zondag present op Antwerp 10 Miles

Ruim dertig lopers komen zondag aan de start van de Antwerp 10 Miles voor Team Casa Chiara. Ze willen geld inzamelen voor een onthaalcentrum in Zandhoven waar jongeren gratis met hun problemen terecht kunnen.

Kristin Matthyssen

Team Casa Chiara is een initiatief van Sarah Peeters uit Pulle, de tante van Chiara die drie jaar geleden op 16-jarige leeftijd na een lang depressie uit het leven stapte. Haar ouders Tim Peeters en Niki Geentjens uit Pulderbos ijveren om in Zandhoven een onthaalcentrum op te richten waar jongeren gratis terechtkunnen met hun problemen. “Vanuit de overtuiging dat ieder kind recht heeft op hulp als het er nood aan heeft”, vertelt Tim Peeters. “Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is het spijtig genoeg niet. Zeker niet in een landelijke omgeving.”

Sarah Peeters kon Fien Van Dijck en Annick Meersman overtuigen om met hun deelname aan de Antwerp 10 Miles een steentje bij te dragen. Dat initiatief werkte zo aanstekelijk, dat komende zondag zo'n 32 sportievelingen uit de regio Pulle-Pulderbos-Grobbendonk met een shirt van Team Casa Chiara aan de start zullen verschijnen. “De meesten lopen de 10 Miles. Tuur Van Dijck doet zelfs mee aan de marathon. Een vijftal kinderen loopt de vijf kilometer zondag, onder wie Chiara's zus Nina (11), neef Milan (11) en oud-klasgenoten en vrienden.”

Het is de bedoeling dit evenement te laten groeien en elk jaar met Team Casa Chiara aan de Antwerp 10 Miles deel te nemen, om het Zandhovens jongerenonthaalcentrum financieel te ondersteunen. Eline De Munck heeft toegezegd meter te zijn. Ze is zelf met zelfdoding geconfronteerd geweest in haar familie.

Op 2 juni is er in Het Anker in Pulle ook een spaghettidag ten voordele van het nieuw onthaalcentrum. Alle info op www.helptjongeren.be. U vindt hier ook hoe u de lopers kan sponsoren of al kan inschrijven voor de spaghettidag in Pulle.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio