© Photo News

Er staat 160 miljoen euro op het spel, maar daarom vroeg Adele toch de scheiding aan

Toen Adele (30) bij monde van een persbericht vorige week aankondigde dat ze zou scheiden van haar man Simon Konecki (45) kwam dat voor haar talrijke fans als een donderslag bij heldere hemel. Maar nu raken steeds meer details bekend over het hoe en het waarom.

flb

Adele en Simon Konecki vormden al sinds 2011 een koppel, waarvan ze de laatste twee jaar doorbrachten als getrouwd stel. De zangeres lost nooit veel over haar privéleven en dus kwam de officiële mededeling van de scheiding voor velen ook onverwacht. “Adele en Simon zijn uit elkaar. Ze zijn allebei wel nog vastbesloten om samen hun zoontje op te voeden. Net zoals altijd vragen ze om hun privacy te respecteren. Er komt geen verdere informatie”, klonk het.

Toch begint er nu meer informatie naar buiten te sijpelen. Een bron uit de omgeving van de artieste zegt in People dat haar drukke carrière de grote boosdoener was. “In het begin van hun relatie hadden ze veel gemeenschappelijk, maar ze groeiden uit elkaar. Zij werd een steeds grotere ster en hij vond een plaatsje op de achtergrond prima, maar de grotere tournees en intense werkschema’s nekten hen.” De twee zouden elkaar soms weken niet hebben gezien, vooral als zij in LA vertoefde.

Fortuin staat op het spel

Die bron stelt ook dat de twee zeker een goede band zullen behouden, ook al staat het fortuin van Adele op het spel. Hun zesjarige zoontje Angelo willen ze namelijk zo weinig mogelijk belasten. “Ik denk niet dat dit zal uitmonden in een rommelige vechtscheiding, want zij is heel voorzichtig als het om haar zoon gaat. Ze denkt altijd vijf stappen vooruit met in het achterhoofd welke gevolgen alles voor hem zal hebben.”

Al blijft het natuurlijk afwachten, Simon heeft namelijk recht op de helft van haar vermogen dat op zo’n 160 miljoen euro wordt geschat. In 2018 werd ze nog uitgeroepen tot rijkste persoon onder de dertig in Groot-Brittannië. De twee zouden bovendien zonder scheiding van goederen in het huwelijksbootje gestapt zijn.

NIET TE MISSEN