© mph

E313 in Grobbendonk tijdlang afgesloten richting Antwerpen door zwaar ongeval

Op de E313 was woensdagochtend de rijbaan richting Antwerpen een hele tijd volledig versperd ter hoogte van Herentals-West door een ernstig ongeval. Een vrachtwagen reed er – allicht aan hoge snelheid – in op de staart van een file. Er was sprake van minstens één zwaargewonde die gekneld zat in een aangereden voertuig. Het ongeval is intussen afgehandeld.

blg, mph

De brandweer werd ter plaatse geroepen om de geknelde te bevrijden en de ravage na het ongeval op te ruimen. Dat laatste zou nog een tijd op zich laten wachten, want vanwege de ernst van de aanrijding kwam een fotogrammetrieteam eerst de nodige vaststellingen doen om alles in kaart te kunnen brengen. Er was dan ook erg veel hinder.

Het verkeer dat vastzat achter het ongeval werd onder politiebegeleiding weggeleid. Het aankomende verkeer vanuit Hasselt moest de snelweg verlaten in Herentals-West en vervolgens een lokale calamiteitenroute volgen tot in Massenhoven, waar het de E313 weer op mocht. Ook op de lokale wegen was het erg druk. Het verkeerscentrum heeft na het ongeval dan ook opgeroepen om de omgeving te vermijden.

© mph

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie, werfinfo en meer nieuws over mobiliteit

Meer nieuws