Hevige brand in Beverse woning: geen zwaargewonden

Print
Beveren-Waas -

Aan de Kallobaan in het centrum van Beveren heeft dinsdagnamiddag een hevige brand gewoed in de achterbouw van een woning. Het vuur ontstond omstreeks 14.45 uur en kon omwille van de houten constructie en de aanwezigheid van heel wat inboedel zeer snel om zich heen grijpen.

Het was een vrijwillig brandweerman die toevallig passeerde en de vlammen opmerkte. Samen met een bewoner kon hij met een tuinslang overslag naar de naastgelegen en aangrenzende woningen voorkomen in afwachting van de komst van de brandweer. De brandweer had omwille van de constructie heel wat moeite om het vuur onder controle te krijgen. De brand ging gepaard met een zware rookontwikkeling die in de centrumstraten zoals de Beukenhoflaan en Kasteeldreef bleef hangen.

Net op het moment dat de scholen uit waren zag de politie zich daarom genoodzaakt om de Beukenhoflaan af te sluiten. Gelukkig vielen er bij de brand geen zwaar gewonden. Een bewoonster verkeerde in shock, een andere persoon liep een lichte rookvergiftiging op en werd ter plaatse verzorgd. De achterbouw van de getroffen woning brandde volledig uit. De twee aangrenzende woningen liepen ook schade op, maar deze bleef wel beperkt vooral door de hulp van de vrijwillige brandweerman. De oorzaak van de brand is niet gekend, het vuur ontstond naar verluidt op het moment dat de bewoner een fietstochtje gaan maken was.

Hevige brand in Beverse woning: geen zwaargewonden
Foto: BFS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio