© rr

Sjoemelende ex-advocaat krijgt opnieuw geen enkelband

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft dinsdag beslist dat voormalig zakenadvocaat Marc G. (59) uit Kapellen in de gevangenis moet blijven. De raadkamer wilde hem al voor de tweede maal onder elektronisch toezicht plaatsen, waardoor hij zijn voorhechtenis thuis zou kunnen uitzitten, maar de KI hervormde ook nu weer die beslissing, na beroep van het parket.

Marc G. zit al drie maanden in voorhechtenis. Hij zou verschillende van zijn cliënten hebben opgelicht voor ettelijke miljoenen euro’s. De bal ging eind vorig jaar aan het rollen na een klacht van een Nederlands zakenman die zowat 3,5 miljoen euro zou kwijt zijn, nadat Marc G. de vereffening van zijn vennootschap had afgehandeld. Er werd een gerechtelijk onderzoek geopend, waarna er nog nieuwe klachten werden ingediend.

Marc G. leidde een luxeleven en had eigendommen in Kapellen, Knokke en Mallorca. Hij bezat ook een motorjacht en meerdere luxewagens. Begin 2019 liet hij zich als advocaat schrappen. Enkele weken later werd hij aangehouden voor valsheid in geschriften, misbruik van vertrouwen, diefstal, oplichting en het bedrieglijk niet nakomen van zijn verplichtingen als vereffenaar.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio