© REUTERS

Veelpleger sluit vriendin op in eigen appartement

Giovanni B. uit Herentals stond dinsdag terecht in de correctionele rechtbank voor feiten in drie verschillende dossiers. Tijdens zijn penitentiair verlof na een eerdere veroordeling kreeg hij te maken met drugs, diefstallen, en slagen en verwondingen. Hij sloot ook zijn (ex)-vriendin op in haar eigen appartement.

brip

Toen B. met zijn vriendin in juli 2017 tijdens zijn penitentiair verlof op stap ging in Gent, draaide de avond voor de vrouw uit op een nachtmerrie. B. zou haar geslagen hebben omdat ze te lang met een andere man stond te praten. Omstaanders moesten tussenkomen om B. te doen stoppen. Dat is maar één van de vele feiten waar B. zich dinsdag voor moest verantwoorden. “Toen de relatie met de vrouw beëindigd was, bleef hij haar belagen. Hij sloot hij zelfs op in haar eigen appartement, en vandaliseerde de auto van haar nieuwe vriend.” B. stal ook meermaals gsm’s uit handen van mensen die hij tegenkwam, steeds met het argument dat hij ‘dringend moest bellen.’”

Toen hij in juni 2018 betrapt werd met cannabis op een feestje, gaf hij de naam van zijn broer op tijdens zijn identificatie. Voor de verschillende feiten eiste het parket een celstraf van 37 maanden. De verdediging van de man vroeg om een straf met probatieuitstel.

Vonnis op 28 mei.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio